Bel voor persoonlijk advies:071 - 887 85 07

Huisstofmijtallergie en kussens

Het is erg vervelend wanneer een huisstofmijtallergie zich gedurende de nachtelijke uren uit. Natuurlijk probeert u er zo goed mogelijk voor te zorgen dat u zo min mogelijk last heeft van uw allergie. Het regelmatig wassen van kussens, slopen en overtrekken hoort waarschijnlijk tot de standaard maatregelen die u neemt. Niet alle kussens zijn wasbaar, kijk daarom altijd goed op het label van uw kussen of het mogelijk is dit te wassen.

Geen enkel hoofdkussen kan 100% garanderen dat u zonder allergische reactie slaapt. Het materiaal van het kussen is namelijk niet de voedingsbron van huisstofmijt, maar de huidschilfers van de mens zelf.

Weet u niet zeker of een kussen geschikt is voor u? Vraag het ons gerust!

anti allergie kussen

Kussens en vulling

Tegenwoordig worden er ook veel hoofdkussens gemaakt voor mensen met een huisstofmijtallergie.
Onze ateliers houden hier over het algemeen standaard rekening mee. Zij maken gebruik van een afstotende finish of van een speciale tijk.
De vulling van uw hoofdkussen hoeft zich dus niet (zoals vroeger wel het geval was) te beperken tot latex.

Donzen vulling

In theorie zou de huisstofmijt zich prima kunnen ophouden in een donzen kussen. Dons neemt uw lichaamswarmte immers over en absorbeert gemakkelijk transpiratievocht. Om te voorkomen dat de huisstofmijt zich in deze aangename omgeving kan vestigen, gebruiken onze ateliers alleen de fijnste tijken. Het katoen is zo fijn dat de huisstofmijt het kussen niet kán binnendringen. Om deze reden zijn kwalitatief hoogwaardige donzen kussen gewoon geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Wollen vulling

Wol is niet de eerste vulling die wordt geassocieerd met een anti allergisch kussen. Toch is zuivere scheerwol een optie voor mensen met allergie-verschijnselen. De natuurlijk ventilerende werking van wol zorgt er namelijk voor dat het kussen een slechte voedingsbodem biedt voor de huisstofmijt. Verder staat wol bekend om haar hypoallergene (huidvriendelijke) karakter. Hierdoor hebt u weinig tot geen kans op een allergische reactie.

Latex vulling

Omdat de huisstofmijt in Latex slecht kan overleven, zijn Latex kussens geschikt voor (en erg populair bij) mensen met een huisstofmijtallergie.

Schuim vulling

Kussens met schuim zijn geschikt voor mensen met allergieën, omdat de huisstofmijt zich niet graag nestelt in schuim. Vaak zijn de kussens geprepareerd met een afstotende spray en maken ze gebruik van een speciale tijk.

Synthetische vulling

Ook bij synthetische kussens kan de huisstofmijt zich slecht nestelen in de synthetische vulling.
Synthetische kussens zijn dan ook zeer  geschikt voor mensen die aan allergieën lijden.

Slapende vrouw

Behandeling en tijk

Onze ateliers zijn continu op zoek naar technieken en behandelingen om hun hoofdkussens ook geschikt te maken voor mensen die last hebben van allergieën. Het gaat hier meestal om een speciale behandeling van het katoen of het gebruik van een speciale tijk.

Healthguard finish

De healthguard finish is een speciale finishing om de tijk een beschermende laag te geven. Hierdoor wordt de tijk antiallergeen, antihuisstofmijt, antischimmel en antibacterieel.
Uiteraard is deze finish niet schadelijk voor de huid en milieuvriendelijk in gebruik (Oeko-Tex certified).

3D Airosoft

De 3D Airosoft tijk van het Thermo comfort kussen heeft een structuur die ervoor zorgt dat lucht vrij kan circuleren. Het kussen krijgt hierdoor continu verse lucht en transpiratievocht verdampt snel. De 3D Airosoft tijk is wasbaar op 60 graden Celsius, vuil en bacteriën maken bij het wassen op deze temperatuur geen kans meer!

Gebreide Dri-Release®

Dri-Release® wordt vervaardigd met een gepatenteerd microgaren dat wordt gesponnen met een 15% katoen aandeel. Het Mahoton Melody kussen bijvoorbeeld maakt hier gebruik van. De huisstofmijt kan zich niet nestelen door de gebreide Dri-Release® tijk.

Tencel©

Tencel tijken geven bacteriën, schimmels en huisstofmijt geen kans om te groeien door de ECO vezels. Deze vezel draagt zorg voor een goede luchtcirculatie en geeft vocht gemakkelijk af. Daarom zijn kussens met een Tencel tijk geschikt voor mensen met een allergie of een gevoelige huid.

De ECO vezel wordt op milieuvriendelijke wijze geproduceerd en is biologisch afbreekbaar. 

Aegis®

Kussens die zijn behandeld met Aegis® (een speciale spray) zijn ook geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie.
Een Aegis® behandeling zorgt voor een huisstofmijt-werende laag op het kussen, daarnaast is deze laag ook schimmel- en bacteriewerend.

Nomite

Het keurmerk wordt toegekend aan producten die geschikt zijn voor mensen met een huisstofmijtallergie. De tijken zijn zo nauw geweven dat de huisstofmijt geen kans krijgt om binnen te dringen.