Filters
×
Resultaten tonen

[4]4 resultaten worden getoond

Icoontje dat er filters geladen worden
Wis alle filters
Banner met wol en wollen kussens

Wollen hoofdkussens

Onze wollen hoofdkussens bestaan uit een katoenen tijk gevuld met wollen bolletjes. De stevigheid van sommige wollen kussens is gemakkelijk aan te passen door wolbolletjes toe te voegen dan wel te verwijderen.

[4]4 resultaten worden getoond

[4]4 resultaten worden getoond

De voordelen van het wollen kussen

Wat is uw persoonlijke voorkeur met betrekking tot uw kussen? Als u het kussen wilt kunnen vormen, is wol een goede keuze. Een wollen kussen is vrij stevig en het boet niet snel in aan veerkracht. Daarnaast hebben wollen kussens enkele eigenschappen die de nachtrust bevorderen.

Een wollen kussen kan gevuld zijn met bolletjes of gevuld zijn met laagjes wolvlies. Beide methodes hebben als voordeel dat je de kussens naar wens voller of minder vol kunt maken. Het kussen wordt dus aan uw persoonlijke voorkeur aangepast. De optimale hoeveelheid vulling zorgt ervoor dat uw hoofd en ruggengraat in één lijn uitgelijnd zijn.

Wol heeft een hoog absorptievermogen. Het neemt gemakkelijk vocht op en geeft het snel weer terug aan de omgeving. U slaapt dus altijd in een aangenaam droog slaapklimaat.

Wol is zelfreinigend en heeft een antibacteriële werking dankzij de Lanoline (ook wel wolwas genoemd) in de wol. Een wollen kussen blijft dus schoon en fris. Mocht u het wollen kussen toch willen reinigen dan vergt dat enige aandacht. Op zich kunnen wolbolletjes wel gewassen worden, maar doe dit in een waszak anders verdwijnen ze natuurlijk met het waswater. Hetzelfde geldt voor het drogen. Wat betreft de tijken: Sommige tijken kunnen gewassen worden, andere weer niet. Kijkt u goed op het label!

Help, het kussen wordt plat!

De veerkracht van de wolbolletjes in het kussen zal na verloop van tijd minder worden. Het kussen wordt hierdoor minder hoog en wat harder. Dit komt door transpiratievocht en vetten (van de huid, van nachtcrème). Deze beïnvloeden de kwaliteit van uw kussen op negatieve wijze. Het is goed om in dat geval de bolletjes weer los te maken. Het kussen zal weer de oorspronkelijke veerkracht krijgen.

Hoe zorgt u goed voor uw wollen kussen?

  1. Wollen kussens hoeft u niet te wassen. Wilt u dat wel doen, scheidt dan de inhoud van de tijk. Kijk goed op het label of het kussen gewassen kan worden.
  2. Zorg ervoor dat tijk en vulling beide goed gedroogd worden.
  3. Gebruik een kussenbeschermer.
  4. Was de kussenslopen regelmatig.