Huisstofmijtallergie en kussens

Het is erg vervelend wanneer een huisstofmijtallergie in de nacht opspeelt. Natuurlijk probeert u er zo goed mogelijk voor te zorgen dat u zo min mogelijk last heeft van uw allergie. Het regelmatig wassen van kussens, slopen en overtrekken zijn de belangrijkste maatregelen die u kunt nemen. Niet alle kussens zijn wasbaar, kijk daarom altijd goed op het label van uw kussen of het mogelijk is dit te wassen.

Geen enkel hoofdkussen kan 100% garanderen dat u zonder allergische reactie slaapt. Het materiaal van het kussen is namelijk niet de voedingsbron van huisstofmijt, maar de huidschilfers van de mens zelf.

Weet u niet zeker of een kussen geschikt is voor u? Vraag het ons gerust!

Bang meisje onder haar dekbed

Vulling en allergie

Tegenwoordig worden er veel hoofdkussens gemaakt voor mensen met een huisstofmijtallergie. Zo maken de ateliers bijvoorbeeld gebruik van een speciale tijk of een specifieke finish. De vulling van uw hoofdkussen hoeft zich niet (zoals vroeger wel het geval was) te beperken tot latex.

Dons

In theorie zou de huisstofmijt zich prima kunnen ophouden in een donzen kussen. Dons neemt uw lichaamswarmte immers over en absorbeert gemakkelijk transpiratievocht. Om te voorkomen dat de huisstofmijt zich in deze aangename omgeving kan vestigen, gebruiken onze ateliers alleen de fijnste katoenen tijken. Het katoen is zo fijn dat de huisstofmijt het kussen niet kan binnendringen. Om deze reden zijn kwalitatief hoogwaardige donzen kussens een goede keuze voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Wol

Wol is niet een vulling die als eerste wordt geassocieerd met een anti-allergie kussen. Toch is een wollen kussen een prima optie voor mensen met allergie-verschijnselen. De natuurlijk ventilerende werking van wol zorgt er namelijk voor dat het kussen geen aantrekkelijke leefomgeving is voor huisstofmijt. Daarnaast staat wol bekend om haar hypoallergene (huidvriendelijke) karakter. Hierdoor hebt u weinig tot geen kans op een allergische reactie.

Latex

Omdat de huisstofmijt in Latex (ook wel natuurrubber genoemd) slecht kan overleven, zijn Latex kussens geschikt voor (en erg populair bij) mensen met een huisstofmijtallergie.

Schuim

Schuimkussens zijn geschikt voor mensen met allergieën, omdat de huisstofmijt zich niet graag nestelt in schuim. Vaak zijn de kussens geprepareerd met een afstotende spray en maken ze gebruik van een speciale tijk.

Synthetisch

Ook bij synthetische kussens kan de huisstofmijt zich slecht nestelen in de het kussen. Synthetische kussens zijn dan ook zeer geschikt voor mensen die aan allergieën lijden.

Slapende vrouw

Behandeling en tijk

Onze ateliers zijn continu op zoek naar technieken en behandelingen om hun hoofdkussens geschikt te maken voor mensen die last hebben van allergieën. Het gaat hier meestal om een speciale behandeling van het katoen of het gebruik van een speciale tijk.

Healthguard finish

De healthguard finish is een speciale finishing om de tijk een beschermende laag te geven. Hierdoor wordt de tijk antiallergeen, antihuisstofmijt, antischimmel en antibacterieel. Uiteraard is deze finish niet schadelijk voor de huid en milieuvriendelijk in gebruik (Oeko-Tex certified).

3D Airosoft

De 3D Airosoft tijk van het Thermo comfort kussen heeft een structuur die ervoor zorgt dat lucht vrij kan circuleren. Het kussen krijgt hierdoor continu verse lucht en transpiratievocht verdampt snel. De 3D Airosoft tijk is wasbaar op 60 graden Celsius, vuil en bacteriën maken bij het wassen op deze temperatuur geen kans meer!

Gebreide Dri-Release®

Dri-Release® wordt vervaardigd met een gepatenteerd microgaren dat wordt gesponnen met een 15% katoen aandeel. Het Mahoton Melody kussen bijvoorbeeld maakt hier gebruik van. De huisstofmijt kan zich niet nestelen door de gebreide Dri-Release® tijk.

Tencel©

Tencel tijken geven bacteriën, schimmels en huisstofmijt geen kans om te groeien door de ECO vezels. Deze vezel draagt zorg voor een goede luchtcirculatie en geeft vocht gemakkelijk af. Daarom zijn kussens met een Tencel tijk geschikt voor mensen met een allergie of een gevoelige huid. De ECO vezel wordt op milieuvriendelijke wijze geproduceerd en is biologisch afbreekbaar. 

Aegis®

Kussens die zijn behandeld met Aegis® (een speciale spray) zijn ook geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. Een Aegis® behandeling zorgt voor een huisstofmijt-werende laag op het kussen, daarnaast is deze laag ook schimmel- en bacteriewerend.

Nomite keurmerk

Het keurmerk wordt toegekend aan producten die geschikt zijn voor mensen met een huisstofmijtallergie. De tijken zijn zo nauw geweven dat de huisstofmijt geen kans krijgt om binnen te dringen.

Anti-allergie hoofdkussens

Bekijk ons volledige aanbod aan anti-allergie kussens.

Bel onsMa. - Vr. 08:30 - 17:00071 808 01 06